keskiviikko 25. elokuuta 2010

Superperjantaita valmistelemassa

Perjantaina 27.8. vietetään Kuopiossa monenlaista kansanjuhlaa. Päivä alkaa Elonkorjuujuhlalla. Torille kuulemma kokoontuu lukuisia myyjiä ja näytteilleasettajia ympäri Suomen esittelemään tämän vuoden satoa. Teemana on "kulutustolkku" eli eettinen kuluttaminen. Tapahtuma kiinnostaisi minuakin, olisi mukava päästä kiertelemään torilla ja metsästämään uusia tuoteideoita museokauppaan, mutta Elonkorjuu taitaa jäädä minun osaltani väliin. Samana päivänä on nimittäin kaksi muutakin tapahtumaa, jotka työllistävät museon väkeä.

Terve Kuopio -päivänä lapsille, nuorille ja koko perheille järjestetään erilaisia liikuntaan ja hyvinvointiin liittyviä tapahtumia ympäri kaupunkia. Nuoret pääsevät kokeilemaan jos jonkinlaisia uusia lajeja. Mitä ihmettä ovat snag golf tai snackline?? Bollywood-tanssia olen minäkin sentään joskus nähnyt. Oma osuuteni Terve Kuopio -päivässä on kuitenkin monta astetta perinteisempi. Opastan Puijolla parin tunnin retken Kokonmäen luontopolkukierroksella ja kerron tornin juuren infopisteessä Kuopion retkeilymahdollisuuksista yhdessä ympäristönsuojelutoimiston kollegan Timo Perätien kanssa. On mukava päästä välillä ulos toimistolta ja tavata kaupunkilaisia kasvoista kasvoihin. Olen aina pitänyt luontoretkien opastamisesta.

Ilta huipentuu Taiteiden Juhlaan, jonka koen nyt ensimmäistä kertaa Kuopiossa. Museo on auki iltakymmeneen asti, ja ohjelmassamme on runsaasti erilaisia opastuksia ja muutakin ohjelmaa. Itse sonnustaudun Velhon pukuun ja pidän lapsille eläinsatutuokion. Myöhemmin illalla vedän vielä pienen opastuksen Rubus arcticus -näyttelyssä. Tiedossa on siis varsin tiivis perjantai, saa nähdä miten käy!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti