perjantai 19. helmikuuta 2010

Avasimme venäjänkieliset internetsivut

Tänään saimme avattua myös muutaman venäjänkielisen internetsivun. Venäjäksi tietoa löytyy lähinnä pysyvistä näyttelyistämme ja tietenkin myös tärkeimmät yhteystiedot löytyvät.


Venäjänkieliset sivut löytyvät osoitteesta http://www.kuopionluonnontieteellinenmuseo.fi/ru

Internetsivuja käännettäessä ongelmana on aina pelkästään sen hetkisten tekstien kääntämisen lisäksi myös jatkuvuus ja päivittäminen, eli mitä tehdä sitten kun sivuja tulevaisuudessa pitäisi päivittää, ja talossa ei olekaan sillä hetkellä yhtään kyseistä vierasta kieltä osaavaa. Lisäksi esim. kyrillisten merkkien kanssa on omat mielenkiintoisuutensa ja riskinsäkin internetsivujen koodausten erilaisten merkkivalikoimien takia.

Viime vuonna julkaisimme englanninkieliset sivut ( osoitteessa http://www.kuopionluonnontieteellinenmuseo.fi/english ), joita on jonkin verran venäjänkielisiä enemmän, n. 20 erillistä sivua. Englanninkielisillä sivuillamme on kävijöitä tämän vuoden koko sivustomme kävijöistä ollut n. 2,3% mikä on vielä melko vähän. On mielenkiintoista nähdä, kehittyykö tämä osuus, ja minkälainen suosio venäjänkielisillä sivuilla tulee olemaan suhteessa tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti