maanantai 18. kesäkuuta 2012

Näyttelytekniikkaa Mäntän kesässä

14.–15.6.2012 Mäntän Serlachius-museo Gustafissa oli museoalan näyttelytekniikan ammattilaisilla mahdollisuus tutustua alan uusimpiin trendeihin, keskustella kokemuksista ja päivittää osaamistaan ja verkostojaan.

http://www.serlachius.fi
Museoliiton järjestämässä koulutuksessa kuunneltiin ja seurattiin innokkaasti mm. Suomen Luontokeskus Haltian näyttelypäällikkö Petri Ryöppyä, Serlachius-museoiden teknistä suunnittelijaa Olli Huttusta, sekä valosuunnittelija Sirje Ruohtulaa. Kuten aina tällaisissa tilanteissa, aika juoksi nopeammin kuin toivottiin ja oli arvioitu, ja paljon asiaa jäi odottamaan seuraavia kertoja.

Kun jonkin alan ammattilaiset kokoontuvat yhteen on yksi tärkeimmistä asioista vapaa keskustelu kokemuksista, ideoista, ongelmista ja ratkaisuista. Keskustelu oli hyödyllistä tälläkin kertaa. Tiedonkulkua ja -jakamista edistämään perustettiin myös uusi yhdistys, "Suomen museotekniset ry.".

http://www.facebook.com/museonortit
Museoiden näyttelyiden tekniikkaan kohdistuvat vaatimukset ovat rankat. Tekniikan pitäisi olla huomiota herättämätöntä ja toimivaa, ja käyttötunteja kertyy valtavasti. Laitteiden pitäisi olla helppoja huoltaa ja käyttää, eivätkä ne saisi olla liian kalliitakaan. Uskon että perustettu uusi yhdistys auttaa jatkossa kokemuksien jakamisessa ja monessa muussakin asiassa, ja hyödyt tulevat näkymään, kuulumaan ja tuntumaan tulevaisuudessa monissa näyttelyissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti