keskiviikko 15. elokuuta 2012

Mesimarjat verkossa

Vihdoin ja viimein se on valmis ja julkaistavissa: RUBUS ARCTICUS -verkkonäyttely! Aineisto pohjautuu kaksi vuotta sitten Kuopion museossa esillä olleeseen, samannimiseen mesimarjasta kertovaan näyttelyyyn. Verkkonäyttelyn valmistaminen oli mukana suunnitelmissa jo varsin varhaisessa vaiheessa, ja ajattelimme, että verkkonäyttelyn tekeminen on helppo nakki. Ei siinä kauaa nokka tohise, kun tekstit ja kuvat kerran olivat jo valmiina olemassa.

Hmm. Ei se ihan niin vaivatonta ollutkaan. Varsinaista deadlinea ei ollut, joten verkkonäyttelyn valmistelu lykkääntyi helposti kiireisempien töiden jälkeiseen aikaan... jossa odottivat jo uudet haasteet ja deadlinet. Mutta hiljalleen verkkonäyttely alkoi saada muotoaan. Tärkeimmässä roolissa oli verkkomestari Tuonosen Jukka, joka suunnitteli ja teki verkkonäyttelyn graafisen ilmeen. Päätimme, että ylimääräiseen kikkailuun ei ryhdytä, vaan tehdään Rubus arcticuksesta helppokäyttöinen ja tyylikäs. Niitä lisämausteita ennätetään kokeilla seuraavissa verkkonäyttelyissä.

  
 Kypsä, rubiininpunainen mesimarja. 
kuva: Jorma Ikonen
 Tuntuu siltä, että näyttely oli ties kuinka kauan "melkein valmis". Aina löytyi kirotusvihreitä korjattavaksi, ulkoasua muokattavaksi, kuvien tietoja lisättäväksi. Mutta tänä kesänä päätettiin saada näyttely julkaisukuntoon, ja tässä se nyt sitten on. Onpa hyvä mieli, kun yksi ikuisuusprojekti on vihdoin valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti