Mikä valokuvista heijastaisi parhaiten esimerkiksi sanaa "Ystävyys"?
- Tää missä on muurahaiset kukassa, kun ne muurahaiset on ystäviä keskenään.
- Vesipisarat! Niitä on niin monta.
- Sammakko, koska se on söpö ja ystävällisen näköinen.
- Se jossa on lapsi. Sillä on varmasti paljon kavereita.
Nuoret taiteilijat valitsivat näyttelystä lempikuvansa ja perehtyivät valokuvauksen perusasioihin. Löytyykö kuvan tärkein elementti keskeltä kuvaa vai jostain muualta? Millainen tunnelma kuvassa on? ("Rauhallinen tunnelma, kun tausta on epäselvä ja kauniin vihreän värinen." Mistä kuvaan tulee valo? ("Tää lintukuva on tosi vaikee... tuleeks se valo jostain puiden latvojen läpi, kun sitä ei oikeen voi nähdä?")
Kuvakertomuksia jatkettiin liittämällä kolme satunnaista kuvaa yhteen tarinaan. Muutamassa minuutissa pienryhmissä keksittiin toinen toistaan mielikuvituksellisempia juttuja.
"Tää muurahainen vois syödä kukkaa ja muuttua liskoksi..."
Projekti ei suinkaan jää yhteen museokäyntiin - päinvastoin: tästä työ vasta alkaa. Myöhemmin keväällä, kunhan lumet ovat sulaneet nappaan mukaan kulttuurihistoriallisen museon valokuvaajan Kari Jämsénin. Yhdessä lähdemme oppilaiden kanssa metsään ja järven rannalle metsästämään sopivia kuvausaiheita. Luontokuvien ottamista varten ei tarvitse lähteä Lappiin tai maapallon toiselle puolelle Hondurasiin, sillä parhaat kuvat voivat syntyä aivan jokapäiväisistä aiheista. Odotan innolla, millaisia tarinoita nuoret taiteilijamme onnistuvat valokuvien avulla kertomaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti