tiistai 25. syyskuuta 2012

Uusi näyttely liito-oravasta!

PAPANAMAAN KARTTA
Liito-orava, metsien lentävä rukkanen

Huh. Saimme uusimman näyttelymme valmiiksi ja vieläpä ajoissa. Tai ainakin riittävän valmiiksi avattavaksi. Nyt onkin mukava lähteä muutaman päivän lomalle. Tässä vaiheessa tuntuu, että moni meistä tekijöistä tuntee myös jonkinlaista onnistumisen iloa ja aitoa innostusta uudesta näyttelystä. Aihe on mielenkiintoinen ja paljon keskustelua herättävä ja olemme pyrkineet esittelemään sitä erilaisista näkökulmista.

Liito-orava nakertaa lehteä. Kuva: Heimo Rajaniemi / Kuvaliiteri
Näyttelyssä ei tarvitse tyytyä käyttämään pelkkiä silmiään; ainakin kuulolle, tunnolle ja hajuaistille on käyttöä näön lisäksi. Mukana on myös ripaus yllätyksellisyyttä. Toivottavasti ainakin osa siitä ilosta, ihastuksesta ja innostuksesta, mitä näyttelyn suunnittelu ja valmistus aiheuttivat välittyy myös kävijöille. Ensimmäiset kommentit lienevät kuultavissa, nähtävissä ja luettavissa tänään Ylen uutisissa ja huomenna Hesarin sivuilla jos hyvin käy.

Liito-orava kurkistaa kolosta. Kuva: Janne Laaksonen / Vastavalo
PAPANAMAAN KARTTA -näyttelystä voit lukea lisää osoitteesta:
http://www.kuopionluonnontieteellinenmuseo.fi/nayttelyt/vaihtuvat.html
Kannattaa myös muistaa näyttelyyn liittyvä liito-oravaretki ja tutkija Sanna Mäkeläisen luento aiheesta "Sopeutuuko liito-orava kaupunkiympäristöön"!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti