maanantai 9. elokuuta 2010

Kesä jatkuu, jatkuu, jatkuu...

Kesälomani loppui jo viikko sitten, mutta kesä näyttää jatkuvan ja jatkuvan ties kuinka pitkään.


Perhosen (pilkkuiltayökkönen vai mikä; kuka tietää ja kertoo?)
toukka näyttäisi olevan lämpimistä olosuhteista ihan mielissään.

Ihmiset ovat korkeista lämpötiloista ihmeissään; tilastoja ihmetellään ja uusia lämpöennätyksiä kirjataan. Uskaltaako lämmöstä olla vain tyytyväinen, vai pitäisikö tästä kaikesta olla enemmän huolissaan?

Tuleeko jatkossa lisää tällaisia kuumia kesiä, vai oliko tämä kesä 2010 "se kuuma ja pitkä kesä 2010", jota me ja lapsemme sitten vanhana muistelemme, ja josta kerrotaan juttuja lastenlapsille ja epäuskoisille lastenlastenlapsille. "Joo joo, vanhus taitaa vähän sekoilla; että se muka olisi uinut vielä elokuussa ihan lämpöisessä vedessä, ja varjossa olisi ollut vielä yli 33 astetta... Ja vielä väittää nähdeensä mammutin jossain Saaristokadulla housut jalassa...!"


Kyllähän kaikki tietävät, että Kuopiossa
mammutti on kauppakadulla Kuopion museossa,
eikä sillä ole housuja jalassa.

3 kommenttia:

Mari Wikholm kirjoitti...

Jukka Kettuselta terveisiä: toukka oli oikein määritetty, eli se on pikkuiltayökkönen (Acronicta rumicis).

Jukka Tuononen kirjoitti...

Kiitoksia. Tottahan nyt nörtinkin silmä kertoo, että se saattaa olla Acronicta rumicis, mutta sen erottamiseen, onko se suomeksi pikkuiltayökkönen vai pilkkuiltayökkönen, tarvittaisiinkin jo biologisia opintoja ja hyviä lukulaseja, vai mitenkä se oli...? :)

Mari Wikholm kirjoitti...

Biologinen oikolukuohjelma olisi todella joskus tarpeen - kommentistani oli jäänyt yksi kirjain pois. Eli on se pilkkuiltayökkönen L:llä kirjoitettuna.

Tosin oikolukuohjelmat tarjoavat joskus mitä huvittavimpia ehdotuksia. Tähän mennessä hauskimmat olivat avainbiotooppi-sanan "korjaukset" avainbiotoppi ja avainbiotoope :-)

Lähetä kommentti