keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Hiljaista näyttelynvalmistusta - Sademetsän lapset

"Sademetsän lapset" -näyttelyn valmistus on täydessä vauhdissa. Päivitimme valokuvatulostimemme marraskuun päätteeksi ja ensimmäisiin tositoimiin uusi "ihmelaite" pääsi suoraan Etelä-Amerikan lapsien eksoottisten kuvien valmistuksessa. Tulostin, hieno ja ihmeellinenkin, on vain yksi pieni osanen näyttelykuvien valmistuksessa. Ihmisen huolellista käsityötä tarvitaan paljon.

Kehykset tulivat meille osina. Mystiset paketit sisälsivät valmiiksi sopiviin mittoihin leikatut lasit, kehyslistat, paspastuuripahvit ja kaikkea muuta pientä kivaa sälää. Museomestari-Petterillä oli ilmeisesti jo päässään selkeä kuvio siitä, kuinka näistä tarpeista kootaan tyylikkäät kehykset. Kokoaminen alkoi lasin pesulla, joka on paljon enemmän tarkkuutta vaativa toimi, kuin voisi alkuun aatella, lasin sisäpuolen kun täytyy olla oikeasti tosi puhdas, ettei se näytä karmealta.

Paspartuurin eli paspiksen päälle (todellisuudessa taakse) Petteri tähtäili ja kiinnitti diakaapin valoa apua käyttäen kuvan teipeillä.

Kun kuva ja paspis ovat nätisti kiinni toisissaan, ne asetetaan taustalevyn päälle ja peitellään lasilla.

Taustalevy-kuva-paspis-lasi-paketti asetellaan odottavaan kehysaihioon, jossa on kolme sivua valmiina, ja viimeinen lisätään, kun sisus on siististi paikallaan.

Lopuksi kehystys viimeistellään vielä jousilla, ja ripustuskiinnikkeillä.

Joulu lähestyy kovaa vauhtia, ja uusi vuosi tulee heti sen jälkeen. Ja 18.1.2011 avataan "Sademetsän lapset" Kuopion museossa...

1 kommentti:

Jaana kirjoitti...

Hieno tapahtuma oli, toivottavasti nähdään vielä tulevaisuudessakin.

Lähetä kommentti