torstai 21. lokakuuta 2010

Supersyysloma museossa

Tähän mennessä supersyysloma on ollut menestys. Päätimme, että tällä viikolla alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi museoon, ja tänään torstaina 21.10. maksutta pääsevät myös aikuiset. Jo maanantaina museon ovea koetteli lukuisia toiveikkaita museovieraita, vaikka maanantaisinhan museo on aina suljettu. Toissapäivänä eli ensimmäisenä lasten ilmaispäivänä kävijöitä klikattiin noin 500, eikä eilenkään kovin hiljaista ollut. Tätä kirjoittaessani museo on ollut tänään auki vasta parikymmentä minuuttia, ja vieraita on jo lähes sata!

Supersyysloman supertorstain ohjelmaan kuuluu näyttelyiden lisäksi lastentapahtumia. Klo 11.00 Vanha Herra Puijon Torni esittelee Tositarina-näyttelyn ja Kuopion muuttumisen vuosikymmenten saatossa erilaisten leikkien avulla. Klo 14.00 on eläinsatujen vuoro. Kokoonnumme karhuherra Benjaminin huoneeseen, jossa varustaudun jälleen Velhon puvulla ja kansansatukirjalla.

Oli hyvä, että saimme Benjaminin vuosi -näyttelyn etuajassa valmiiksi. Mesimarjan rivakan purkamisen ansiosta pääsimme rakentamaan näyttelyä jo tiistaina, ja eilen aamulla oli loppusiivouksen vuoro.

Benjamin on kirjoittanut päiväkirjaansa ahkerasti.
Sivuja kertyi aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn.

"Tekeekös se Jukka nyt tarpeeksi huolellista työtä?"
tuumii karhuherra Benjamin.

Kontion kertomukset ripustetaan kattoon...

... ja valmista tuli! Vai mitä, Benjamin?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Benjaminin vuosi" vaikuttaa mukavalta idealta. Aiheesta innostuvat lapset ja varmaankin myös aikuiset...

Mari Wikholm kirjoitti...

Ainakin palaute on ollut positiivista. Syysloman aikaan museossa oli yli 2000 kävijää, joista varmasti useimmat ehtivät varmasti tutustua Benjaminiin. Tällä kertaa karhuherra on vain muutaman viikon esillä ennen joulunäyttelyn rakentamista, mutta myöhemmin Benjaminin päiväkirja ja tarina jatkuvat taas uusin seikkailuin.

Lähetä kommentti