keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Aikakone käynnistyi ajoissa

Satunnaisista epätoivon hetkistä huolimatta Aikamatka maisemaan -näyttely saatiin kuin saatiinkin valmiiksi ihan ajoissa ennen eilistä tiedotustilaisuutta ja illan avajaisia. Avajaisissa oli viitisenkymmentä kutsuvierasta, ja tunnelma oli mitä mukavin. Juttua riitti uusien ja vanhojen tuttavuuksien kanssa koko illan. Kuvia avajaistunnelmista seuraa hieman myöhemmin - itse en ennättänyt valokuvaajaksi ryhtyä (eikä nuhruinen kamera olisi mitenkään sopinut sävy sävyyn -valitun hameen ja puseron kanssa!! tyyli täytyy aina säilyttää!!), joten on odoteltava muiden kuvaajien mestariotoksia.

Näin haastavan projektin jälkeen tekisi mieli vetäytyä vain lepäämään hetkeksi laakereilleen. Mutta avajaisista alkaneella aikamatkalla on otettu vasta ensimmäiset askeleet - nyt toiminta vasta toden teolla alkaa! Ensi viikolla, tiistaina 31.5. klo 18.00 Suuri Kivimies eli geologi Jari Nenonen pitää Kuopion museossa luennon nimeltä Kotiseutumme geologiaa. Ilmaistapahtumassa perehdytään näyttelyn aiheisiin pintaa syvemmältä. Miten geologit voivat määrittää kivien iän? Miten kivestä voi nähdä, että maapallon ensimmäinen jääkausi sijoittui noin kahden miljardin vuoden taakse? Tai mitä yhteistä on stromatoliittikivellä ja hengitysilmallamme?

Kesällä näyttelyyn suunnitellaan työpajoja ja opastuksia eri ikäisille koululaisille ja opiskelijoille, miksei sille kuuluisalle suurelle yleisöllekin. Aikaa oheistapahtumien toteuttamiseen on yli kolme miljardia vuotta... eiku yli seitsemän kuukautta eli tammikuulle 2012 asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti