keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Lepakot tulevat!!

Kirjoitin reilu vuosi sitten eräästä luonnontieteellisestä näyttelystä, joka oli yksi elämäni hienoimmista. Luonnontieteellisen keskusmuseon Vampyyrin varjostamat saavutti Helsingissä valtavan suosion. Ei ihme, että hypin riemusta saadessani varattua tämän vaikuttavan kiertonäyttelyn heti kierroksen aluksi meille Kuopioon. Näyttely on avoinna 11.2.-3.5.2014.

kuva: Janne Voutilainen
Viikko sitten näyttelykuorma saapui museolle. Tavaraa oli hyvinkin kuorma-autollinen, mutta lasti saatiin purettua hämmästyttävän pian. Luultavasti lähes -20 asteen pakkanen vauhditti työtä mukavasti.


Montako käsiparia tarvitaan kuorman purkamiseen?
kuva: Janne Voutilainen
Kun tavarat oli saatu sisälle museoon (tällä kertaa kaikki mahtuivat ovesta sisälle), oli tuumaustauon paikka. Miten näyttelyn tarina kulkee? Minne asetetaan vitriinit? Olisiko 50 lentävän keltahedelmälepakon parvi vaikuttavin isomman salin takaosassa? Entä aasin korvassa roikkuva vampyyri?
Lepakkokorvainen aasi odottaa kärsivällisesti lopullista sijoituspaikkaansa.
kuva: Janne Voutilainen
Keltahedelmälepakko eli keltahekko (keskellä) sekä iloinen museomestari (oikealla).
kuva: Janne Voutilainen
Aikaa näyttelyn avaamiseen on tätä kirjoittaessa vielä vajaa viikko. Useimmat rakenteet ovat löytäneet paikkansa, mutta tekemistä ja pähkäiltävää riittää vielä paljon. Kokoammeko lepakkoharpun? Minne laitetaan kalastajalepakko saalistamaan? Malttaako Batman pysyä paikoillaan?
Batman valvoo, että Gotham Cityn konnat pysyvät kurissa!
kuva: Janne Voutilainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti