Ensimmäinen sienitapahtuma järjestettiin eilen. Kuopion museon kokoushuoneeseen perustettiin pop up -ravintola nimeltä Herkuttele villisienillä! Villisieniruokia tarjoiltiin Ravintolapäivän hengessä vapaaehtoispohjalta pientä korvausta vastaan. Tarjolla oli rouskuista tai kantarelleista tehtyjä sienikääröjä, samettista suppilovahverokeittoa, eksoottista mustasienirisottoa, sikurirouskuleipää ja -korppuja sekä pakuriteetä puolukkapipareiden kera. Reseptit oli lohtinut Kirsti Eskelinen, tunnettu suonenjokelainen keruutuotetarkastaja ja pitkän linjan sieniharrastaja.
Alkuruoaksi nautittiin rouskuista valmistettu ja käenkaalilla höystetty sienikäärö. |
Moni vieraistamme tuli kiittämään herkullisesta ruoasta ja toivoi, että sienisapuskoja pääsisi maistelemaan toistekin. Samaa toivon minäkin! Sieniruoalle on mitä ilmeisimmin tilausta. Ja ensi kerralla osaamme valmistautua vähän suurempaankin kävijämäärään.
Seuraavaksi Sieniviikoilla perehdytään sieniruokien terveysvaikutuksiin. Keskiviikkona 20.8. klo 18 kokoonnutaan jälleen Kuopion museon kokoushuoneeseen, jossa Kirsti Eskelinen kertoo ruokasienten ravinnerikkaudesta ja antaa hyviä vinkkejä vähän tuntemattomammistakin sienistä.
Ja mikäli sienitilanne ikinä sallii, järjestämme ensi viikolla Sieninäyttelyn Kuopion korttelimuseossa. Pitänee varmistaa itiöemien ilmestyminen raisulla sadetanssilla...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti